Over

“Verleg je grens leefstijlcoaching” is opgericht door Adèle Peters. Hieronder stelt ze zichzelf voor:

Ik was zo’n meisje dat steevast onvoldoendes haalde voor gym op de middelbare school. Zo’n meisje dat met balsporten als laatste gekozen werd. Ik vond mezelf stuntelig, onhandig en bang. “Sporten is niks voor mij!”, heb ik altijd gedacht. Tijdens een actieve vakantie in de Pyreneeën in 1996 werd ik op slag verliefd op de bergen. Ik besloot om het 2009 Nepal 0501roer om te gooien. Ik meldde me aan bij de ESAC (Eindhovense Studenten Alpen Club) en begon met sportklimmen, alpien klimmen, bergwandelen, rugzaktrekkings maken, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, toerskiën en ging op expeditie naar verre hoge bergen. Leuk, al die ambitieuze plannen, maar ik had heel mijn leven inactief en ongezond geleefd. Ik was niet eens in staat om een heuveltje van 100 meter hoog op te wandelen, zonder rustpauze. Ik moest dus aan mijn basisconditie werken en ging met tegenzin joggen in het bos (tegenwoordig heet dat trailrunning) en fietsen op mijn racefiets.

Ik heb de daarop volgende 10 jaar een haat-liefde verhouding gehad met sport. Ik wilde heel graag een goede conditie hebben, om mijn droomvakanties in de bergen waar te kunnen maken en om mee te kunnen komen met m’n klimmaatjes. Maar ik vond het erg moeilijk om van die bank af te komen na een vermoeiende werkdag. In het voorjaar was ik redelijk actief, met de bergen als stok achter de deur. In de herfst en winter was ik liever lui dan moe.

Vanaf 2007 (vanaf mijn 35ste) kwam er iets meer regelmaat in het sporten. Doordat ik vooruitgang boekte, kreeg ik langzaam meer plezier in het sporten. Ik verdiepte me in trainingsmethodes en in gezonde voeding. Met veel enthousiasme deed ik diverse 30 – 35 km trails, kwart triathlons, lange toertochten op de racefiets, avontuurlijke ‘fastpacking’ trektochten in de bergen. Ik01In 2013 besloot ik om mijn grens te verleggen en mezelf eens flink uit te dagen. En zo finishte ik op mijn 40ste  de hele triatlon (3,8 km zwemmen, 181 km fietsen, 42,2 km hardlopen) na maandenlang consistent trainen, naast een full-time baan en een verhuizing. Wat een euforie! Bij de finish klonk die onvergetelijke kreet: you’re an Ironman! Ik was lichtelijk verbaasd. Ik had met deze prestatie definitief afgerekend met dat negatieve zelfbeeld ‘sporten is niks voor mij’. Natuurlijk is sporten wel wat voor mij. Als je ergens helemaal voor gaat, dan kun je alles!

Een jaar later liep ik Eiger Ultratrail (101 km), zonder eerdere ultratrail ervaring. Vanwege mijn alpiene ervaring voelde dit als thuis komen. Wat heb ik genoten van deze prachtige trail in de Zwitserse bergen! In 2015 werd ik 2e in mijn leeftijdsklasse op de Madeira Island Ultratrail (115 km). Enkele maanden later liep ik Gran Trail Orobie (70 km) in de modder en stromende regen.

In 2015 startte ik met de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach. Ik wilde namelijk nog meer weten over voeding, bewegen en coaching. Deze opleiding, gecombineerd met mijn eigen ervaringen op het gebied van voeding en sport, gaf me de moed om mijn fulltime baan als ICT-er op te zeggen. Ik besloot om mijn hart te volgen en als coach en trainer aan de slag te gaan.alpen3

Mijn missie is om anderen te motiveren om een grens te verleggen, op het gebied van bewegen, gezond eten of iets avontuurlijks ondernemen. Ik wil het beste uit jou naar boven halen. Of je nu een bangerik of juist een waaghals bent. Oud of jong, langzaam of snel, dik of dun, fanatiek sporter of liever lui dan moe. Ik kan je helpen om jouw persoonlijke grens te verleggen, zodat je uiteindelijk lekkerder in je vel zit en je doelen bereikt.

Dus heb het lef, durf die eerste stap te zetten, maak die droom waar!

 

Contact

Interesse in trailrunning? Kijk dan eens op mijn andere website.